Rondje pontje
22 juli 2025 - Millingen aan de Rijn, Nederland
Vergezeld van de Hollandse luchten zijn wij vanmiddag op de fietsen gestapt voor een rondje pontje. De buienradar toonde een klein buitje op het moment dat wij opstapten maar die zit er toch vaak naast met die kleine lokale buien. Het was gewoon droog en de temperatuur was perfect om de stalen rossen in beweging te zetten. Wij genieten zo van de natuur in de uiterwaarden en daar omheen. De eerste pont was die van Pannerden naar Doornenburg die wij in tegengestelde richting al met auto en caravan hadden gehad. Over de Waaldijk bij de klompenwaard gingen wij naar het voet en fietsveer Millingerwaard-Doornenburg. Ook deze hadden wij al een keer gehad maar ook in tegengestelde richting. Onderweg zagen wij weer het vertrouwde beeld met ooievaars, paarden en runderen die in de uiterwaarden hun kostje bij elkaar scharrelen. Maar ook de buizerd was van de partij of was het een bruine kiekendief?! In ieder geval was het een mooie roofvogel😉. Aan de overkant van de Waal gekomen liep de route door de Millingerwaard naar Millingen aan de Rijn. Daar moesten wij even met de fiets aan de hand over het kermisterrein. Het derde pontje was van Millingen aan de Rijn naar Pannerden. Aan de overkant gekomen doorkruisten wij Lobberdense Waard. Door de zandwinning voor de steenfabrieken onstaan prachtige plasrijke natuurgebieden. Achtergebleven stalen skeletten, die door de tand des tijds zijn aangetast, herinneren hier nog aan. Vanaf Pannerden was het nog maar een klein stukje terug naar de camping. Natuurlijk kan je zo'n ronde net zo lang maken als je zelf wil maar wij vonden dit keer de 20 kilometer prima. Ondanks de slechte vooruitzichten met 90% kans op regen werd het een heerlijke droge vakantiedag waarop de zon zich geregeld liet zien.
Aferdita:22 juli 2025Heerlijk aan het genieten van ook mooi Nederland. Enne….de geschiedenislessen zijn best leuk 😊
Coen en Lia:22 juli 2025Dat doen wij zeker en bedankt🙏
Elisabeth Gies:22 juli 2025Zelfs in 20 km kom je door verschillende gebieden. En altijd leuk om met de pontjes te reizen. Krijg je wéér andere uitzichten. Geniet nog lekker van al dat moois.
Coen en Lia:22 juli 2025Precies, dat maakt het zo leuk.
Hetty:22 juli 2025Jullie hebben weer heerlijk genoten zo te lezen. Nederland is toch ook een prachtig landje
Coen en Lia:22 juli 2025Nederland is zeker mooi.