Tembe Elephant Park
13 november 2025 - Tembe Elephant Park, Zuid-Afrika
Wij hebben heerlijk geslapen in het grote kingsizebed. Voor de wekker waren wij al wakker zodat wij om half acht al in de auto zaten om naar Tembe te rijden. Het was rustig op de weg en zelfs de conditie van het wegdek was prima. Alleen vanaf Hluhluwe was het opletten geblazen voor de overstekende geiten en runderen. Om 13.15 uur arriveerden wij in Tembe dat tegen de grens van Mozambique aanligt. Na het inchecken konden wij meteen aanschuiven voor een lunch. Dit keer slapen wij in een luxe tent met wederom een kingsizebed. Toilet en buitendouche zijn ook aanwezig. Helemaal perfect voor ons.
Om 15.00 uur begonnen wij met onze eerste gamedrive, de zogenaamde sundowner. Dat is een gamedrive, om met een drankje in de hand, de zonsondergang mee te maken. Uiteraard staat observeren van de dieren centraal. De gamedrive duurde ruim 3 uur door het zeer gevarieerde terrein van Tembe. In het begin veel bossages waarin de dieren zich schuil kunnen houden. Een aantal droge waterpoelen want het regenseizoen moet nog beginnen. In het tweede gedeelte reden wij om een groot open moerasgebied waar wij olifanten zagen. Daar hadden wij een kleine pauze. Sta je daar midden in de natuur met een drankje in je hand naar de olifanten te kijken. Wat een magisch gevoel. Maar de kers op de taart waren toch wel de leeuwen die op 10 meter afstand ons lagen. Waarschijnlijk vonden ze ons storende elementen en liepen al snel rustig weg. Op de terugweg zagen wij nog een aantal giraffen maar het was al te donker voor een goede foto. Na de zonsondergang koelde het best snel af en in combinatie met de wind maakte het dat het fris aanvoelde. De volgende gamedrives nemen wij de vesten mee. Bij terugkomst werd al snel op de trommels geslagen ten teken dat het diner begon. Het eten is hier voortreffelijk. Wij komen niet om van de honger. Terug in onze tent hadden wij al vlug moeite om de ogen open te houden. Vroeg naar bed dus na deze vermoeiende dag, ook gezien het programma van morgen.
Wat hebben wij allemaal gezien:
-leeuwen
-olifanten
-zebra's
-impala's
-nyala's een soort antilope waarbij de mannetjes veel groter en donkerder zijn dan de vrouwtjes.
-vervet aapjes
-buffels
-giraffen
-kuifparelhoenders
-diverse vogels die natuurlijk veel te snel vertrokken om ze te kunnen fotografen