Wilderness
3 november 2025 - Wilderness, Zuid-Afrika
Wij worden wakker door een fel licht in de slaapkamer. Een indringer? Nee, ja toch, de zon. Hmmm, hoe laat is het? Waaaaat...bijna 09.00 uur. Snel onder de douche gesprongen, aankleden en naar het ontbijt. Wat een contrast met gisteren toen het door een groep reünisten een groot kippenhok was. En nu.....rust, heerlijk en er was ruim voldoende van het buffet over. Met gevulde buikjes in de auto gestapt en via de N12 naar Wilderness gereden. Bij een koffiestop hadden wij een leuk gesprek met een stel motorrijders uit Johannesburg. Dit soort ontmoetingen maakt reizen zo leuk. Zo'n 20 kilometer voor George ligt de Outeniqua pas. Deze ligt maar 800 boven zeeniveau maar geeft wel prachtige uitzichten. Net na het hoogste punt is een parkeerplaats waar je zo'n mooi uitzicht hebt op de bergen aan de ene kant en George en de Indische Oceaan aan de andere kant.
Ons guesthouse, Cloverleigh, ligt in een sjiek gedeelte van Wilderness. Wij mochten meteen al inchecken zodat wij in de middag de Half Collared Kingfisher trail van 8 kilometer konden lopen. Nou is trail misschien een groot woord voor de wandeling die wij hebben gedaan want een groot deel gaat over mooie vlonderpaden. Dat wil niet zeggen dat het een appeltje eitje was. Wij hebben onze work-out echt wel gehad. Het ging op en neer waarbij het knieheffen op de diverse trappen ook aan bod kwam. Bij 25 graden was het wel fijn dat wij veel in de schaduw liepen. Aan het einde van de trail is een kleine waterval waar je ook zou kunnen zwemmen. Maar als je dat zou willen, moet je halsbrekende toeren uithalen. Dat hebben wij maar niet gedaan. De waterval zelf is niet heel spectaculair maar het nog altijd beter dan de hoogste waterval van Nederland in Loenen. Terug loop je dezelfde route als heen. Overal hoor je vogelgeluiden maar ze verstaan de kunst van verstoppen heel goed. De ijsvogel, waarnaar de trail is genoemd, liet zich helaas ook niet zien. Wij hebben de trail in 3 uur gelopen met een kleine drinkpauze bij de waterval. Hierna zijn wij nog naar een uitzichtpunt gegaan waar je met een beetje fantasie een berg in de vorm van Afrika ziet liggen. Voor het eten in onze accommodatie hebben wij wat boodschappen gedaan. Spar, Pick 'n Pay en Checkers zijn grote supermarkten die je overal tegenkomt.
Cloverleigh guesthouse ziet er prachtig uit. Wij hebben de rondavel geboekt en dat voorziet helemaal in onze behoefte. Het is modern, schoon en heeft door zijn ronding een leuke sfeer. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met een watertemperatuur van 29 graden. Dat is niet echt afkoelen als je daar inplonst. Morgen een nieuwe dag en op naar Plettenberg baai.
Menja en Jan:3 november 2025Superleuk zo’n rondavel !
Coen en Lia:3 november 2025En ook heel smaakvol ingericht.