Cuba, here we come

2 maart 2016 - Utrechtse Heuvelrug, Nederland

De voorbereidingen voor onze volgende rondreis zijn in volle gang. Cuba, het land van Che Guevara, Fidel Castro, oldtimers,sigaren, cuba libre, mojito en salsa. Natuurlijk ontbreken de schilderachtige plaatsjes en de mooie stranden niet tijdens deze rondreis. Met een backpack op de rug trekken wij van plaats naar plaats daarbij gebruik makend van het openbaar vervoer via de Viazul bussen. Vluchten, overnachtingen en bustickets zijn besproken. Hier en daar op voorhand al een excursie geboekt waarbij we onder andere naar de schuilplaatsen van Che Guevara en Castro in de Sierra Maestra gaan. Nu hebben wij nog de kans om het authentieke Cuba uit de communistische tijd te zien. De komende jaren zal dit gaan veranderen nu de betrekkingen met het westen en met name de Verenigde Staten sterk aan het verbeteren zijn. Het is de bevolking natuurlijk gegund dat zij het beter krijgen. En misschien kunnen wij de lokale bevolking met onze euro's, omgewisseld in CUC's natuurlijk, al een beetje helpen.

Via deze blog hopen wij jullie op de hoogte te houden van onze ervaringen tijdens deze reis. Het up to date houden van deze blog zal nog een uitdaging worden omdat het internet in Cuba niet zo'n hoge standaard heeft als bij ons. Her en der schijnen er wel wifipoints te zijn maar die zijn ook erg traag. Afijn, jullie gaan het vanzelf merken.

Wij gaan verder met onze voorbereidingen

1. Menja en Jan:
    2 maart 2016
    Lieve mensen.
    Wat n vooruitzicht. De voorbereidingen geven ook al veel voorpret. Enjoy! We zijn benieuwd naar jullie verhalen.
    Groet van ons
  2. Amber:
    2 april 2016
    Ik wens jullie heel veel plezier en een super reis! Ik ga jullie zeker volgen!